De ce s-a plafonat omenirea?


orwell
Una din cauzele (posibile) este evitarea sistematică a adevărului. Corectitudinea politică este un mod elegant, dar eficient de a cenzura adevărul. Partizanatul politic (aproape obligatoriu, dacă nu ești de acord cu una din tabere, riști să fii plasat automat în cealalta grupare, cu toate injuriile aferente) – a devenit modelul up to date al ochelarilor de cal. Religia este mai intolerantă decât în vremea inchiziției, nu mai arde pe rug, dar spală creiere. Nimeni nu mai vrea adevărul, nimeni nu mai vrea să fie liber. Domnule Orwell, ai câștigat, dar cine se bucură?

Reclame

4 gânduri despre „De ce s-a plafonat omenirea?

  1. Adevărul nu este evitat, este „prelucrat” în funcţie de interesele de moment ale fiecăruia. Acest fapt a fost şi este posibil din cauză că noi, în marea noastră confuzie, am relativizat totul. Adevărul, iubirea, dreptatea, frumosul…sunt „de gustibus”…
    Mai mult decât atât, noi am conceptualizat totul, am tradus în cuvinte realitatea, iar semantic capătă înţelesuri infinite. Nimeni nu mai „trăieşte” REALITATEA nudă, pură, simplă, mirobolantă. Ea este filtrată prin tot felul de teologii, ideologii, filosofii, teorii, dogme…Se pare că efectele generate de către îndemnul în spre cunoaştere al şarpelui Paradisului, a depăşit orice închipuire. Explicăm totul…dar nu ştim nimic.
    Nu mai rezonam cu Existenţa, rătăcim pe coclauri orientându-ne după busola măsluită de ego, căutăm plăcerea şi fugim de umbra ei…suferinţa, privim hipnotic spre un viitor fantezist, procesat din condiţionările trecutului…şi ne mirăm că suntem bolnavi, nebuni, suferinzi…de IGNORANŢĂ ?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s