Sunt disperat. Vă rog să mă băgați în seamă!


image

Stai blând și bea-ți pălinca. Nu ai nevoie de centrul atenției. La ce ți-ar fi bun? Totuși, acesta e mesajul transmis de majoritatea postărilor. Vrem atenție cu orice preț. Dacă se întâmplă să avem cu adevărat parte, disperăm. Morala: fii atent ce-ți dorești. Morala 2: gândește, cum au ajuns acolo cei din centru? Judecă-i. E dreptul nostru. Vrei pe scenă, vrei judecată. Dacă ajungi să trăiești din asta, devine un mod de viață. Nu e nici vesel, nici liniștit, dar nu mori de foame. Asta contează.

Reclame

6 gânduri despre „Sunt disperat. Vă rog să mă băgați în seamă!

 1. Oamenii nu vor sa nu moara de foame, vor sa nu moara de fel, ba chiar vor sa mosteneasca Pamantul.
  Viata inseamna RELATIE si nu pot sa re sustragi acestei realitati. Cei ce-si inchipuie ca „traiesc” in pustie au o forma de alienare mintala…

  Apreciază

 2. Prea multe puncte de interes, prea mare tentaţia de a le „acoperi” pe toate, de unde derivă în mod direct superficialitatea, fiindcă timpul – în condiţiile date – nu e deloc elastic ci al naibii de rigid. Şi atunci cînd devenim conştienţi de superficialitatea celorlalţi – că de a noastră, niciodată! – şi ne lipseşte atenţia lor, ce să facem decît să-i tragem de mînecă… Şi atunci tot acest fragil pseudo-echilibru se distruge, începe haosul paradoxal al singurătăţii psihice în aglomeraţia fizică, cu cerşetorii de atenţie – adică noi toţi – sfîşiindu-[se|ne] unii pe alţii pentru o clipă, doar o clipă în plus de atenţie. Şi poate şi-un ‘Like’.

  Cum să nu iubeşti societatea umană omenească…? 🙄

  Apreciază

 3. Sa stralucesti in luminile rampei, sa te priveasca lumea si sa te judece, nu e chiar asa de greu. In spatele scenei, te privesti in oglinda si chiar te iei in serios „Bai… ce mare sunt! Tata, mama sa ma vedeti?” Dar steaua aceasta e ca un joc de artificii ce lumineaza bolta iar apoi se stinge brusc si cade in hau.
  Atunci ai doua alternative: sau ramai singur in disperarea ta, care poate duce la singuratate si alienare
  sau
  dobandesti adevaratul, veritabilul rang, cel dinlauntrul tau. Iti birui impulsurile si ahtierea dupa putere, devenind astfel rege al propriului univers, al propriului destin. Acest tron nu e supus uzurparilor.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s