De ce nu se va reforma niciodată politica românească


image

Din 1990 mimăm democrația. De fapt am votat FSN (în proporție jenantă de 90%). Iată motivul pentru care la congresul din noiembrie a fost „votat” tot Ceaușescu, pentru ca să explodeze buba, iar prin grabnica împușcare de la Târgoviște lumea să creadă că s-a produs „schimbarea”. În continuare FSN a făcut butași. Pe toți frații născuți din FSN îi cheamă cu P: PSD, PNL, etc. plus verișoara UDMR. Între timp am ajuns la a treia generație de foști comuniști, feseniști, etc. Tinerii sunt cei mai răi. Ei nu mai au nici urmă de sfială, pentru că de 3 generații păcăleala funcționează.
Nouă ne rămâne: ” bravos, națiune, halal să-ți fie!”
Noroc bun, tovarăși!

Reclame

5 gânduri despre „De ce nu se va reforma niciodată politica românească

 1. Eu am mari îndoieli asupra “falnicei” noastre istorii. Cred în schimb că am fost ca popor remarcabil prin permisivitate, printr-o blândeţe funciară, iar reaţile noastre războinice, actele de vitejie, câte au fost ele, au venit mai mult circumstanţial, am fost forţaţi să reacţionăm, este ca furia timidului, al omului cinstit revoltat de nedreptate. Suntem un popor complexat cumva de normalitate(?!). Faptul că am ajuns cerşetori, că oamenii acestor meleaguri au suferit de-a lungul istoriei, este tocmai din cauza acestei permisivităţi, a modului blajin de a vedea viaţa. Dar este şi motivul supravieţuirii ca naţie. De aceea au venit aici reprezentanţi ai popoarelor profitoare, grecii şi evreii, au găsit loc. Balada Mioriţei este interpretată într-o cheie greşită. Nu degajă resemnare, sau laşitate, cât ÎNŢELEPCIUNE serenă, detaşare profundă în faţa răului neacceptat, dar asumat. Pe acest fond s-au instalat la putere cei mai răi conducători, cei mai răi dintre cei răi, cei mai hulpavi, cei mai nemiloşi…Şi asta s-a perpetuat până astăzi. Nici un conducător nu a ţinut cu poporul pe care l-a îngenunchiat. Sunt legende cu Ştefan sau Mihai viteazul…NU avem şi nu am avut niciodata conducători pe care acest popor blajin…îi merita. Poate doar in prima perioadă a regalităţii.
  Trebuie să ne găsim ceva…ceva…circumstanţe…totuşi.

  Apreciază

  1. Sunt aiureli, un conducator ramane consemnat ca Erou numai daca implineste vrearea poporului si daca il ridica prin exemplul personal. Stefan, Vlad, Mircea, Iancu si atatia altii si-au asumat rolul de Conducatori pana la sacrificiul de sine.

   Apreciază

   1. Ce este aiureala?! Tot ce nu corespunde „grilei” , sablonului, cheii in care interpretezi?!
    Chiar crezi ca respecta vrun conducator „vrerea” poporului ?! Sa fim seriosi…Toata istoria lumii este o istorie a crimei, a exploatarii, a discriminarilor de tot felul… Este istoria EGO-ului. NICIODATA nu a fost dreptate in lume. N-are cum?!
    Este adevarat…istoria „citita” este dupa cum a fost „scrisa”, nu dupa cum a fost TRAITA.

    Apreciază

 2. Vreau ca vantul racoros de aprile sa poarte cu el gandurile mele cele mai calde, iar primavara din sufletul meu sa infloreasca intr-un suras pe a ta fata si sa te fericeasca macar pentru o clipa !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s