Cronica: Ion Stratan a ajuns să ne cânte din liră degeaba


Atâta timp cât nu ai făcut ceva concret pentru a schimba sistemul, faci parte din el şi cam atât. Dacă asta te mulţumeşte, te încântă sau te enervează, e irelevant.

CRONICA [R]

„Pentameronul” a fost un poem care a făcut furori la vremea publicării sale. [Mai multe aflați aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Stratan_%28scriitor%29].

Nu știu dacă poetul a avut o viziune, dacă a intuit că după dezastrul anilor 80 va urma un alt dezastru, în alte culori și produs la altă casă de filme.

Nici nu știu dacă suntem capabili să recunoaștem dimensiunile dezastrului actual sau dacă ne interesează așa ceva. Presupun că instinctul de autoconservare a rămas intact, probabil mulți dintre noi se vor salva ca indivizi, iar restul este doar o etapă într-un manual de istorie, un capitol lipsit de importanță, care nu va pica la examene, fiind scris cu litere mici, la subsol.

Suntem foarte harnici în a ne plânge: de trecutul nostru, de vremurile pe care le-am apucat, de climă și de calitatea apei și de câte și mai câte, dar nu ne punem nici din greșeală întrebarea: ce exemplu…

Vezi articolul original 44 de cuvinte mai mult

Reclame

Un gând despre „Cronica: Ion Stratan a ajuns să ne cânte din liră degeaba

 1. Totu-i praf, lumea-i cum este, iar ca dânsa suntem NOI.
  Aţi da seama că esti un tâmpit, nu este o dovadă de inteligenţă. Nici a reacţiona nu este o dovadă de inteligenţă. Singura dovadă de inteligenţă este ACŢIUNEA, dar asta presupune CONŞTIENTIZARE şi este prea mult sa ceri asta unor oameni adormiţi din propie iniţiativă, sau la cerere ?!
  La asta se reduce toată situaţia inavuabilă în care se află omenirea. Că efectele acestei INCONŞTIENŢE sunt dezastroase, nu este de mirare. Sunt pe măsura adormirii noastre.
  Lamentaţile, metanile si rugăciunile, căutarea vinovaţilor, fac parte din jocul de glezne pus în scenă de biserici, de politicieni cu care ne iluzionăm că facem şi noi ceva…
  Feri Doamne să vina careva cu vreo soluţie care să propună vreo transformare profundă a individului, care să propună trezirea din somn, un efort de conştientizare?! Doar…avem experienţă în domeniu…rău cu rău, dar mai rău e fară rău…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s