Amnezia e o boală, nu o soluție (II) Țara comuniștilor bătrâni


Titus Popovici susținea că „adevărul e o sinteză” (Puterea si Adevărul). Posibil. Depinde ce materii prime folosești, când îți propui produsul de sinteză. Subscriu la studiul de mai jos, pe care îl preiau fără rezerve. Îndemn și alți bloggeri să facă la fel.

Dubii, Spaime si Solutii

Niste comunisti

1.“Acum trebuie lucrat individual, ca să evităm împingerea spre dreapta a proceselor, a problemelor sociale de la noi. Şi eu cred că, din punct de vedere politic, preocuparea principală a celor câţiva care suntem aici este de a contribui la o dezvoltare sănătoasă, pe calea revoluţionară, şi să frânăm posibilitatea elementelor de dreapta de a prelua comanda, tendinţe care se manifestă şi în alte ţări socialiste.Instrumentul gândit, rapid ne-a venit ideea, pentru că a fost clar că altceva nu avem de făcut, a fost ideea acestui Front, Frontul Salvării Naţionale” a spus Ion Iliescu – extras din stenogramele discutiei purtate pe data de 27 decembrie 1989 la Bucuresti , in sediul Ministerului de Externe, cu ambasadorul plenipotentiar al URSS (Rusia de atunci) Evgheni Tiajelnikov.

2.Potrivit Noului Cod Penal, articolul 394, fapta de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori…

Vezi articolul original 1.536 de cuvinte mai mult

Reclame

2 gânduri despre „Amnezia e o boală, nu o soluție (II) Țara comuniștilor bătrâni

  1. Amnezia poate fi (şi este!) mai mult decît o boală. Poate fi o atitudine, una „terapeutică” (nu e cazul aici) sau (şi acesta este cazul) una criminală, vinovată. Nu există „dezvoltare sănătoasă” fără memorie (chiar genetic vorbind)!

    Apreciază

  2. Eu sunt pentru… „amnezie”. Va trebui să uităm de „dreapta”, de „stânga, de „centru” şi de alte combinaţii prea puţin „cardinale”. De fapt aceste combinaţii sunt politice, politica jafului, trădării, ipocriziei…
    Va trebui sa ne resetăm mintea plină de condiţionări profane sau savante, de prejudecăţi, de gunoaie… Cu o astfel de minte, poate(?!) vom realiza un adevăr aflat la mintea cocoşului.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s