Memoriile unui majordom posibil


Cred că am greșit atunci. Majordomul a fost reciclat postmodern. A devenit fan. Susținător. Cu hashtag. #suntgatasăaplaud #daushareșilike #înjurfărămilă Sper că recunoașteți principalele trăsături ale mineriadelor din anii 90. Azi nu mai e acceptabil să umbli cu bâta pe străzi. E politically incorrect. Mediul virtual e altceva. Pe lângă World of Tanks și alte jocuri, merge si „partidul facebook”. Sau partidele. Who cares?

CRONICA [R]

„Poezia nu aduce bani, nici banii poezie”.
(Învăţat englez, sec. XVI)
1.
„Aristocrat noninteligent şi digestiv” obişnuia să-mi spună prietenul K. N-are importanţă dacă avea dreptate sau nu. Rostind un cuvânt îi dai ireversibil viaţă, nu mai ai cum să-l omori. Prin repetiţie se naşte mitul, adică o poveste, de obicei din vremuri de demult. Ce înseamnă „de demult”? Un timp neprecizat, adică existent în măsura în care vorbim despre el. Dacă aş fi trăit într-o societate în care să existe aristocraţi, poate aş fi aspirat la cariera de butler. Eu n-am văzut aristocraţi decât în filme. Dar acestea sunt detalii, ele nu fac parte din poveste.
Povestea începe întotdeauna aici şi acum. Cred că am făcut o descoperire, dar asta nu interesează pe nimeni. Aşa că n-am să vă plictisesc cu detalii. Mă mulţumesc să vă spun că memoria mea a început să funcţioneze ca internetul, deschizi o fereastră…

Vezi articolul original 334 de cuvinte mai mult

Reclame

Un gând despre „Memoriile unui majordom posibil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s