Deconspirarea rădăcinilor oculte


Internetul este până la urmă o altă iluzie. Adevărul nu poate fi cunoascut decât parțial. Suntem liberi să credem în partea noastră de adevăr. Credința ne lasă speranța legăturii cu absolutul. Acesta nu poate fi nici viu, nici mort. Absolutul există și nu există în același timp. Viața e relativă. Întâmplările noastre sunt ceea ce sunt: simple accidente.

CRONICA [R]

Deconspirare e un termen tehnic, nu l-aş fi întrebuinţat, dacă cele ce urmează nu ar reclama tocmai precizia pe care numai limbajul de specialitate o poate oferi. Primul semn a venit spre mine din (fosta) capitală culturală din inima Ardealului. Pe urmă mi-am dat seama că situaţia e mult mai complicată. Nu mă grăbesc să folosesc cuvinte radicale, ca de pildă complot. Dar nici nu pot să nu constat că s-a născut o societate, un ordin. Nu e secretă, ca în evul mediu, e mai degrabă un soi de ONG. Cu lămuririle de rigoare. Ermetic? Nu, dacă aveţi răbdare şi urmaţi linkurile.

Weekend plăcut!

Vezi articol original

Un gând despre „Deconspirarea rădăcinilor oculte

  1. Iluzia are propria sa realitate, numai că este cofuză, greşit interpretată. Picătura poate cunoaşte adăvărul, nu poate cunoaşte intreg Oceanul, acesta ramâne incognoscibil picăturii, chiar dacă se dizolvă în ocean. Este o chestiune “cantitativă”, nu “calitativă”.
    “Partea de adevăr”, nu este ADEVĂRUL, n-are calitatea acestuia, cât nu este Ocean. Credinţa imaginată, speranţa… este viciu. Doar TRAIREA, experimentul este real. Absolutul…n-are legatură cu “acelasi timp”(?!). Viaţa NU este relativă si nici întâmpătoare. O astfel de gândire generează accidente… deloc întâmplătoare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s