Voință și demnitate


Reclame

3 gânduri despre „Voință și demnitate

 1. Demnitate…Oare avem percepţia corectă a acestui concept? Sau fiecare crede ce vrea?! Mai curând asta se petrece, ca de altfel şi cu multe alte concepte.
  Desigur, gestul schizoid, orgolios al lui Ceauşescu de a renunţa în numele nostru la „clauză”, numai demnitate nu poate fi considerat, cum nu poate fi considerat demnitate nici modul jalnic cum acceptăm să fim conduşi de o clică de vagabonzi numiţi generic : politicieni.
  Grecia nu va renunţa la sprijinul Europei, cum Europa nu va reunta la banii băgaţi în Grecia.
  Va trebui să înţelegem că popoarele, fie că se numesc greci, români, maghiari, italieni sau cum s-or mai numi ele…NU DECID nimic. Sunt masă de manevră, sunt îndobitociţi şi manipulaţi cu neruşinare. Acestea sunt conduse de o clica de oameni corupţi, de către politicieni , care gestionează după bunul plac crizele, banii publici, munca oamenilor exploataţi. A vorbi despre demnitate, voinţă naţională, democraţie, în aceste condiţii… este puţin zis… impudic.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Noam Chomsky spunea cîndva într-una dintre cărţile sale că „americii îi e frică de puterea exemplului”. Cu alte cuvinte, nu va lăsa niciodată pe nimeni – indiferent cît de insignifiantă ar fi acea naţiune/ţară/zonă – să se lepede de jugul economic la care ei au înhămat întreaga lume. Ceauşescu a crezut, în naivitatea sa, că va putea ieşi din strînsoarea asta şi a supus poporul la chinuri pe care acest popor – pe care nu l-a informat corect şi asta a fost greşeala lui capitală – nu le-a putut înţelege la adevărata lor dimensiune. Însă chiar şi cu deplina cunoştinţă a poporului, asemenea demers nu ar fi fost posibil, fiindcă america (observi cum scriu cu literă mică acest nume mizerabil!) nu ar fi permis sub nici o formă ca cineva să-i scape de sub supraveghere.
  Bineînţeles că la mijloc au fost şi alte interese, care s-au unit – al dracu’ război rece! – şi au dat naştere unei lovituri de stat perfect mascate sub aparenţa unei revoluţii, unde acelaşi popor chinuit a crezut că va da de „luminiţa de la capătul tunelului”, fără să aibă habar că acela va fi farul locomotivei care-i va izbi în plin, fără milă.

  Aşadar voinţa şi demnitatea (individuală şi naţională) sînt complet nule în contextul curent (care de fapt e trecut şi viitor totodată). Ne irosim vremea în idealuri utopice, complet paralele cu realitatea prezentă şi viitoare.

  Apreciază

 3. mare adevar …mi aplacut chestia cu grecii si masinile fabricate doar in Grecia?!..Never, si-apoi au gresii nevoie de UE , dar UE are mai mare nevoie de ei…sunt prea multe credite care trebuie , in parte recuperate…se va incheia acordul cu siguranta, asta pt ca asa TREBUIE sa fei…seara faina

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s