Interviu cu ID


73d37ca0b96645cfe5b1ea84cf69446eID este doar intelectul meu debil. Din când în când are obiceiul de a se revolta, chiar dacă lumea se așteapta la cu totul altceva. Mai ales cei care știu că frecventez rețele de socializare și alte locuri rău famate printre intelectualii veritabili, dar nu pot rezista ispitei, mă amuză cumplit cum se contrazic oamenii, pe ei înșiși vreau să spun, nu unii cu alții, partea aceea n-are nici sare, nici piper. Cum să nu râzi când mai nou națiunea virtuală a descoperit (mă rog, unii au redescoperit) mișcarea legionară, care a stat cuminte prin rafturi, cu toate „reabilitările” de după ’89. S-au tipărit cărți, s-au publicat bloguri, saituri, s-au făcut și un fel de organizații care semănau cu dansurile populare, adică ceva pentru spectacol, dar mainstreamul a trecut nepăsător pe lângă toate acestea. Apoi a venit vestea cea mare: e interzis, faci pușcărie dacă… Interzis înseamnă că devine interesant, cu cât e mai interzis, cu atât crește și ratingul. Legea nu e prea clară, ce e voie și ce nu, dar a născut mai mulți interpreți decât codul fiscal. La finanțe se bagă doar câțiva specialiști considerați plictisitori. Dar când e vorba de intelectuali care pasămite au păcătuit cu legiunea, se pricepe tot norodul. Nu doar că se pricepe, dar ai impresia că doarme cu textele fundamentale ale acelor nume sub pernă, că le răsfoiește seară de seară întru iluminarea spirituală pe care acum niște… (asta e – niște!) vor să ne-o răpească. Au apărut și primii eroi, apărători ai gliei și au spus: până aici! Până aici ce?…Nu ne explică nimeni, important e să avem pentru ce milita, de fapt cred că ne-am născut poeți si vom muri militanți. Între timp alte treburi se rezolvă frumos și discret, dar ce contează, important e să demonstrăm… etc. Aveți dreptate iubiți concetăteni. Demonstrați! Nu vă oprește nimeni. Vă doresc însă să nu pățiți ca Ivan Ivanovici, să descoperiți că vi s-a furat bicicleta pe când ieșiti de la bufet. Noroc!

5 gânduri despre „Interviu cu ID

  1. Toate imbecilităţile astea politice numite ‘partide’ sau ‘mişcări’ nu sînt altceva decăt gimnastică medicală, adică joc de glezne pe loc. Unii, puţini, prin rotaţie, obţin avantaje materiale, atîta tot. Much ado for nothing.

    Apreciază

  2. Intelectualul este acela ce-şi foloseşte intelectul, adică făcătura pe care mintea o procesează. Că făcătura este a memoriei şi reprezintă literă moartă a unui trecut mort…ce mai contează. Important este să cunoaştem cât mai mult şi cu cât cunoaştem mai multe suntem mai intelectuali, adică erudiţi…Că TOTUL se petrece in imaginaţie, că totul este o iluzie pe care o compilăm cu mai mult sau mai puţin talent…este o altă discuţie.
    În ceea ce primeşte mişcările, indiferent de direcţie sau doctrină, ideologic sunt o apă şi un pământ : accederea la putere prin orice mijloace. Scopul ?! Puterea , pentru a avea acces la resurse…
    Ciudat ramâne modul cum NU reacţionăm, înlocuind un rău cu alt rău. Despre ACŢIUNE, care presupune o minima inteligenţă…nu-mi mai fac iluzii…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s