Partea cea mai grea se află între luna de miere și divorț


ausztria

Vecinii noștri unguri se plâng (din nou?) de occident. Austriecii au aplicat întocmai acordul Schengen și au închis granița spre Ungaria. Sursa:

http://aktiv-blog.net/kulfold/ausztria-megszegte-a-schengeni-egyezmenyt-es-lezarta-az-osztrak-hatar-magyarorszag-iranyabol/

În text se spune că după ce i-a criticat că nu-și deschid granițele pentru refugiați, occidentul le întoarce spatele, lăsându-i să se descurce. Restul e retorică, gen „nu suntem marioneta occidentului” și „ne vom apăra patria”. Același text a apărut și la noi cu alte ocazii, am citit cu ochii mei că suntem „o colonie”, că guvernele noastre sunt marionete, etc., etc.,… Să spui (sau să scrii) nu e mare lucru, de făcut nu a făcut nimeni ceva ca să fie altfel.

Nedumerirea mea are câteva subpuncte:

  • de ce credeți că a fost încheiat acordul Schengen în primul rând? Doar că statele din est să se bucure de accesul liber la occidentul bogat? Nu v-ați întrebat niciodată de ce Imperiul Habsburgic a înființat în zona Năsăudului „regimentele grănicerești”? Ca zonă tampon, evident.
  • nu v-ați întrebat de ce stegulețele roșii de pe foaia noastră de parcurs au căzut atât de rapid în 2007? De ce călătorim în occident „doar cu buletinul”?
  • numărul românilor care lucrează în occident nu este cunoscut oficial, estimările merg spre 4 milioane. Nu vi se pare logic să fie înlocuiți? Evident cu oameni tineri și capabili de muncă.

Dacă vreți, faceți o legătură dintre satele noastre pustii și „refugiații” blocați între Ungaria și Austria. Numai dacă vreți.

Un gând despre „Partea cea mai grea se află între luna de miere și divorț

  1. Nu-mi pun întrebări cu răspuns inclus…Orice analiză asupra situaţiei existente în lume …dă cu minus. Faptul că sunt 4 milioane de români goniţi din ţară, că aceştia întreţin în ţara cel puţin încă doi amărăşteni, că făcând o socoteală simplă ajungem la cca. 12 milioane de români care trăiesc din munca tranfugilor în occident, că guvernanţii, oricare ar fi ei, nu sunt capabil să ofere celor puţini rămaşi în ţara un nivel minim de trai…spune totul. Asta ca să nu mai vorbim despre transformarea Romaniei intr-o colonie aflată la bunul plac al occidentului şi la indemăna politicienilor corupţi…ca sa nu mai…dar deja mi s-a facut lehamite…

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s