Sexul nu are nici o legătură cu morala


images

Vă rog să mă credeți: sexul nu are nici o legătură cu morala, eventual are legătură cu abstinența, dar nici cu aceasta din urmă în orice împrejurare, refuzul are valoare morală doar în prezența ofertei, numită îndeobște ispită, altminteri e pură prefăcătorie. Să știți ca nu mă grăbesc să mă alătur grupului care îi ridiculizează pe cei care se opun chipurile educației sexuale în școli. Dacă așteptăm de la școală rezolvarea problemei, good bye, nu din cauza lipsei de performanță a învățământului, ci din cauză că atunci când copilul ajunge la școală, pedagogul sau medicul nu mai poate face mare lucru în situația în care familia a ratat startul, pentru că vorbim de la bun început de pudoare și falsă pudoare, deprinderi care țin de vârsta preșcolară. Pubertatea este pentru majoritatea celor care o traiesc un șoc iar dacă descoperirea, cu sau fără voie de la stăpânire, care o fi ea, a organelor sexuale și a funcțiilor acestora cade pe un pat germinativ al falsei pudori, al pudibonderiei sau al excesului de zel moral, toată treaba nu se termină nasol doar când persoana in cauză are noroc.

Nu vreau să-i dezamăgesc pe cei care s-au așteptat la demonstrarea enunțului din titlu. Dacă sexualitatea și morala s-ar condiționa reciproc, respectarea principiilor morale ar trebui să conducă în mod inevitabil la satisfacție erotică, ori știm bine cum se prezintă situația în realitate. Din păcate nici educația din familie, nici școala și nici alte instituții nu ne ajută să abordăm rațional această problemă. Dimpotrivă, ai impresia că scopul lor este să ne împiedice în utilizarea rațiunii cu scuza penibilă că o atitudine iratională ar fi mai umană.

Nu mă apuc să înșir prejudecățile pe categorii și specii, n-are rost să le mai repetăm și cu această ocazie. În schimb mă întreb dacă dreptul la satisfacție erotică face sau nu parte din drepturile omului? Ajunși în acest punct cu lectura veți fi nevoiți să faceți o alegere. Dacă sunteti de părere că satisfacția sexuală nu face parte din drepturile omului, îmi cer scuze că v-am plictisit si vă recomand insistent să nu citiți mai departe. Dacă însă răspunsul este da consider că omul trebuie învățat cum să se folosească de acest drept, iar primul pas pe drumul învățării e sinceritatea, acea sinceritate care este opusul fățărniciei. Din nou veți fi nevoiți să faceți o alegere: suportați sinceritatea? Experiența mea de viață îmi spune că majoritatea oamenilor nu suportă nici să fii sincer cu ei, nici să fie ei sinceri cu ceilalți.

Iar până nu ne vom obișnui să fim sinceri în mod spontan, orice dezbatere și toate practicile de abstinență sau dezmăț nu valorează nimic.

Așa că rămâneți calmi și citiți o carte.

Reclame

4 gânduri despre „Sexul nu are nici o legătură cu morala

  1. Sexualitatea, care este mai mult decat sex, nu are nici o problemă. Probleme are cu sexualitatea biserica, de acolo a plecat raul in lume. Blamarea sexului, asocierea lui cu pacatul…este marele PACAT generator de confuzii.
    Atinge cu dragoste, patrunde adanc in trupul tau, simte, asculta-ți simțurile, simte cu dragoste, descopera energia care exista in tine. Nici un popa n-o sa îndemne la așa ceva.
    Acum energia este focalizata in cap, capul dictează, corpul nu mai funcționează armonic.Acum capul ne creaza problemele și le lasă nerezolvate. Energia nu mai ajunge in cantitate suficienta la simțuri. Astfel ne-am pierdut sensibilitatea. Pentru a gandi armonic este nevoie de o minte liberă de ganduri, este un aparent paradox.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s