Firul verde al ierbii de acasa (3)


photofacefun_com_1441207122

După paranghelia destituirilor și confirmărilor care a dat satisfactie măriei sale poporului, un popor căruia trebuia să i se găsească o ocupație, a urmat era ctitorilor: județul Someș, abuziv desființat – de fapt tot ce făcuseră comuniștii era abuz, doar că noi nu am avut prilejul să le spunem asta – județul cu capitala la confluența Someșurilor devenise prioritate susținută copios de Gazetă în același film care părea regizat de Emir Kusturica și a cărui temă era compromiterea sistemului parlamentar prin el însuși, încât generația următoare să-si dorească și sș primească prin grija cui trebuie un nou regim autoritar. Distanța în timp și în experiențe trăite face ca evenimentele acelor zile să pară caraghioase, o parodie de viață civică, un amestec de populism grosier și de aranjamente din umbră, pentru că nu toată lumea a fost păcălită în acele zile așa cum nu toti care au participat la marea schemă piramidală patronată de Ioan Stoica – „celebrul” Caritas – și-au pierdut banii, apartamentul și cheful de a mai rămâne în viață. Fiecare oportunitate are câștigătorii ei, perdanții ei și spectatorii ei, cele două categorii din urmă rămân să dezbată teoria cospirației in timp ce căștigătorii iau totul. Life is life.

În animata campanie pentru județul Someș am ajuns și la Beclean, unde primarul CPUN – proaspăt confirmat de „revoluționari” ne-a intrebat:

  • bine, voi credeți că dacă pâna acum am fost în coada Bistriței, acum vom fi de acord sa ajungem în coada Dejului?

Răspunsul la întrebare încă nu a fost dat.

În schimb la Dej s-a organizat un mare miting, la care si-a anunțat pe ultima sută de metri participarea și șeful statului – pentru naivitatea noastră cvasi confirmarea că județul râvnit avea să devină realitate.

judetul_somes

Seara ne-am adunat in redacție la televizor, să ne vedem isprava la jurnal… și am aflat că la Dej, d-l I.I., președintele… etc., s-a întâlnit la Dej cu un număr mare de alegători care au susținut cu entuziasm candidatura domniei sale la Cotroceni. Punct. Despre județul Somes nici un cuvânt.

judetul_somes2

Lecția s-a încheiat. Eram apți sa trecem la următorul nivel.

(Va urma)

Un gând despre „Firul verde al ierbii de acasa (3)

  1. Citesc cu senzația, care se tot acutizează, că acestă regresie seamănă tot mai mult cu sado-masochizmul răsucirii cuiului în rană. Pe de altă parte este bine, ca măcar în ultimul ceas să aflăm de ce suntem morți și cum a fost posibil…Nu de alta dar mai sunt destui care caută vinovații pe la alții, prin vecini sau în ceruri.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s