Să nu prind picior de Udrea pe aici…


image

Cine nu vrea să „prindă picior de Udrea” şi unde? Mai greu de crezut, vorbele îi aparțin managerului de pe str. Donat 160, Cluj, adresă la care se găsea pe vremuri Radio Cluj. Ce se mai găsește azi la aceeași adresă nu ştie nimeni cu precizie, deoarece gardieni, bariere şi cartele electronice barează accesul „elementelor duşmănoase”. Vorbitul la telefon cu cineva de pe lista neagră constituie infracțiune şi se sancționează pe loc. Războiul pe care îl poartă instituția cu proprii ascultători începe să semene cu acele momente tragice din istoria unei națiuni,  când armata primeşte ordin să tragă în manifestanți, fiindcă aceștia din urmă l-au supărat pe şeful cel mare.
Situația neobișnuită până şi pentru noi a stârnit interesul presei, demersul ziaristului Tibi Fărcaș a ajuns la episodul 12. (http://tibifarcas.ro/2016/01/26/cazul-radio-cluj-12/). Pe str. Donat e liniște.  Se raportează noi victorii. Salariile se încasează fără întârziere în 10 şi 25 ale fiecărei luni. Au mai rămas şi cățiva ascultători. Ei ascultă mai ales emisiunea în limba maghiară. Aşa spune studiul de audiență. Radio Tg. Mureș,  în condiții mai modeste, are de trei ori mai mulți ascultători. De ce? Iată o altă întrebare duşmănoasă la care se răspunde prin blocare, interdicție, eventual atac la persoană din lipsă de TAB şi gărzi muncitorești.
Cu ce au greșit Horia Bădescu, Cornel Udrea, Gelu Furdui, Ion Mureșan şi atâția alții încât a fost necesară declararea lor persona non grata pe str. Donat?
Chiar dacă jurnalismul de investigație nu mai e la modă, cu modestele-mi mijloace şi pe acest obscur blog personal mă angajez să cercetez şi să dezvălui faptele celor amintiți mai sus pentru a da eventualilor cititori ocazia să judece singuri.
(Va urma)

4 gânduri despre „Să nu prind picior de Udrea pe aici…  1. Te pretuiesc pentru ca imi intri direct in inima , bajbaind prin bezna neputintei mele, si scoti la lumina doar acele mici comori ale sufletului pe care nimeni altcineva nu le-a cautat atat de departe…
    I appreciate because I go to the heart, groping through the darkness of my helplessness, and bring out those little treasures of the soul just that nobody else has looked so far away …


    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s