Ce calificativ merită Cornel Udrea?


image

Întrebarea pare gratuită, Udrea e pensionar de câțiva ani şi nu mai primeşte calificative decât de la fani sau de la medicul de familie. Şi totuși povestea are un tâlc. În SRR, deci şi la Radio Cluj se apropie sezonul calificativelor profesionale. Chiar dacă vi se pare o chestiune internă, o formalitate, nu e chiar aşa.
Iată demonstrația.
Să presupunem, pentru a nu leza vreun angajat actual că dl. Udrea ar fi mai tânăr cu niște ani, că ar fi în continuare angajatul instituției şi peste câteva săptămâni, evaluatorul, probabil redactorul şef, ar trebui să-l invite la interviu şi să-i comunice în final rezultatul, calificativele fiind de la foarte bine la nesatisfăcător.
Dacă luăm drept etalon ultima evaluare, procedura standard a fost comunicarea directă şi concisă a rezultatului, de regulă calificativul bine, fără alte explicații. Mai grav, nimeni nu a găsit de cuviință să aprofundeze ce ar fi trebuit să facă evaluatul pentru a obține foarte bine, cu alte cuvinte care sunt așteptările instituției față de el. De ce a fost omisă această etapă esențială în stabilirea unei ierarhii profesionale? Fiindcă evaluarea nu vizează performanțele profesionale. Cele mai slabe calificative le primesc cei care au creat probleme. Cu alte cuvinte se evaluează doar obediența. Cine a fost soldat credincios și a înțeles că instituția trebuie să raporteze economii şi nu audiență, audiența e pentru alții, studiourile regionale sunt pentru tăieri, primeşte foarte bine. Cine a comentat în front primeşte un avertisment, să-şi amintească de familie, rate, datorii şi de faptul că se poate şi mai rău.
Până la urmă oamenii se tem să nu-și piardă pâinea, tac şi merg mai departe, cu rezultatele care se văd la audiență, fiindcă ascultătorul nu e angajat să se teamă de şef.
Norocul actualului redactor șef e că nu trebuie să poarte un astfel de dialog cu Cornel Udrea. Acesta e în același timp ghinionul nostru, al ascultătorilor.
Later edit. Ştiu că nu e uşor să fii şef în provincie, să-i contrazici tocmai pe cei care te-au pus şef, spunându-le eu aşa ceva nu fac. Viața e dură, dar poate fi și frumoasă.

3 gânduri despre „Ce calificativ merită Cornel Udrea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s