Arta de a face focul


Ceaun
În viață nu e întotdeauna ca în pădure unde natura are legile ei care nu se schimbă, nu se votează și sunt intotdeauna valabile. Oamenii au ales să plece din pădure pentru ceea ce ei cred că ar fi civilizația unde nu mai sunt valabile legile naturale fiindcă în civilizație legile se votează și se modifică de parcă adevărul ar fi altul în fiecare zi. Cine a petrecut mai mult decât un sfârșit de săptămână (ratat sau reușit) în pădure știe de pildă că nu vei reuși să faci foc cu lemne ude (verzi), doar dacă torni o canistră de benzină peste ele, în care caz ai ajuns să faci foc cu benzină si nu cu lemne. Nu există parlament pe lume care să fie capabil să schimbe acest fapt. Asta rămâne valabil in pădure, în civilizație, adică la oraș pânâ și lemnul are alt statut care trebuie omologat după niște norme care au fost elaborate de specialiști. Nu știu și nu cred că mai contează dacă lemnul arde sau nu. Arderea se produce în soba cetățeanului și nu privește opinia publică. Aceasta, adica vox populi în schimb poate dezbate la infinit normele și procedurile de omologare și peste noapte apar mii de cunoscători, chiar dacă ei nu fac foc cu lemne fiindcă au gaz la bucătărie și încălzire centrală. Cum nu există societate fără corupție mai e rost de anchete, percheziții, cătușe și reportaje. Iată câtă lume mănâncă o pâine pe seama lemnelor de foc, indiferent dacă ele ard sau nu. Cum să distrugi o astfel de civilizație și să lași o grămadă de oameni pe drumuri?

4 gânduri despre „Arta de a face focul

 1. Ai punctat foarte bine!
  Putem vorbi despre foc și dacă nu-l facem, căci avem gaze si încălzire centrală.
  Dar trebuie să știm că se poate face focul și cu lemne ude (verzi), dacă acele lemne au… spini. Au țepi. Cu salcâm, prun, corcoduș și altele asemenea lor. Sunt lemnele ce ard și ude.
  Oare trebuie și noi să avem spini pentru a putea „arde”? Oare așa putem fi „omologați”?

  Apreciat de 2 persoane

 2. Spui tu…” Cum nu există societate fără corupție mai e rost de anchete, percheziții, cătușe și reportaje.” Societatea suntem…eu tu…noi, iar faptul că este disfuncțională, adică lemnele sunt murate cu spini cu tot…nu face decât să ne arate adevărata față. Legea Atracției funcționează perfect, notiv pentru care avem o societate …perfecta. Nu poate fi altfel, asta este de fapt perfecțiunea, este ceea ce ESTE nu idealurile iluzilor…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s