De ce achizițiile ocolesc Linux?


image

Întrebarea e naivă. Inutilă, vor zice unii. Nu e limpede, ce mai întrebi? Linux e gratuit, deci trebuie eliminat. Noi funcționăm doar cu bani. Cât mai mulți. Să avem de unde sifona. Altminteri, ce afacere am făcut? Deștepții îmi explică. Sunt unele aplicații incompatibile. Eu ştiu că nu e adevărat. Nu ştiu fiindcă aş fi un specialist. Ştiu fiindcă le folosesc pe laptop, care merge de mulți ani doar pe Linux. Alții vor Windows pentru satisfacția de a folosi un sistem de operare „crăpat „,  adică fără licență, asta e imposibil cu Linux fiindcă acolo nu ai ce crăpa. Mai sunt şi cei  (cele) care îmi răspund lasă-mă, am destule pe cap, nu-mi mai trebuie alte complicații. Am vorbit şi cu decidenți. Era clar că nu înțelegeau nimic, mă ascultau cu răbdarea diplomatică a alesului față de alegătorul fraier. Să nu râzi când citești că am avut parte şi de un scandal Microsoft? Puteam lipsi?

3 gânduri despre „De ce achizițiile ocolesc Linux?

  1. Subiectul Windows vs. Linux e atît de complex încît nu poate fi epuizat nici măcar într-o discuţie „live”, darămite prin cîteva comentarii pe un blog. Pot spune doar că încercările mele repetate de-a lungul anilor de a testa şi eventual adopta Linux au fost încununate de… frustrări imense acompaniate de decesul multor milioane de neuroni. Poate că eu sînt de vină, obişnuit fiind ca maşina să asculte comenzile mele, iară nu invers. Pînă una-alta, sistemul meu principal Windows 98 Second Edition funcţionează 24/7 de zece ani, timp în care am reparat şi/sau reinstalat XP/7 pentru amicii mei de nenumărate ori. Nimeni din jurul meu nu are Linux*. Am eu un Mint 17.2 instalat acum cîteva luni, instalare şi configurare după care încă nu mi-am revenit complet.
    Nu intru în discuţia despre bani şi cum au făcut marile concerne de s-au infiltrat în mişcarea open-source/Linux, distrugînd-o.

    * N-am pus la socoteală posesorii de telefoane mobile „smart” sau tablete, care în marea lor majoritate n-au habar că Android e de fapt o versiune drastic simplificată de Linux.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s