Ultima numărătoare inversă


Cam aşa începe „the final countdown”?

//platform.twitter.com/widgets.js
Formaţiuni paramilitare „cetăţeneşti”, idei, vorbe şi atitudini radicale şi din când în când un atentat (nu e specialitatea noastră, dar mai ştii?) Nimic prevestitor de bine. De ce sunt împotriva radicalilor? Fiindcă nimeni nu a dus-o mai bine doar fiindcă a dat de pământ cu cineva. Datul de pământ nu e nici pe departe rezolvarea unei probleme, e mai degrabă dovada incapacităţii de a rezolva ceva concret. E o pseudorezolvare, o păcăleală, ca orice dispută care ajunsă în criză de idei decade la nivelul atacului la persoană.

//platform.twitter.com/widgets.js
Mă surprinde potenţialul neaşteptat de agresivitate care se manifestă aproape pretutindeni şi mă întreb: oare oamenii aceşti sunt pregătiţi şi pentru faza următoare, care nu mai presupune demonstraţii televizate ci coborârea în tranşee? Iar dacă tot am început să întreb, aceste războaie locale sunt ele cu adevărat ale noastre, sau purtăm din nou războaiele altora, fiindcă în istoria noastră s-a ajuns la putere de obiecei cu spirijin din afară?

Nu e nimic rău în asta, dar uneori am impresia că mulţi nu ştiu ce-i aşteaptă, că pe noi până şi iarna ne ia prin surprindere.

//platform.twitter.com/widgets.js

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s