Virusul sapiens, despre care încă nu s-a scris 


Pornirile distructive  (ura, dorința de a domina, lăcomia) nu sunt compatibile cu atributul sapiens al lui homo. Înseamnă că aceste însuşiri anti- sau non-umane sunt proliferate de un virus fiindcă ele nu fac parte din natura lui homo. Am fost manipulați să credem că ele ar constitui natura umană când de fapt ele reprezintă latura inumană, contrară ființei noastre. Vă considerați dezamăgiți doar în consecința faptului că v-ați lăsat amăgiți. Nici un virus nu poate fi dezinstalat dacă nu a fost instalat în prealabil. Amintiți-vă cât de atrăgător e de obicei  îndemnul de a rula o aplicație care de fapt instalează virusul. Nici o manipulare nu e operată de proşti. Soluția e să demonstrăm că dacă manipulatorul e inteligent, utilizatorul nu e obligat să fie stupid. 

Anunțuri

Un gând despre „Virusul sapiens, despre care încă nu s-a scris 

  1. În natură Binele şi Răul sînt într-o relaţie yin-yang inseparabilă, există un ciclu bine stabilit pentru fiecare, însă doar noi, oamenii, le-am dat aceste denumiri şi le-am atribuit însuşirile. În realitate nu există Bine şi Rău ci doar Transformare, care face parte din Existenţă.

    Din animalitate, omul s-a ridicat încet-încet prin cultură şi civilizaţie pînă a ajuns la apogeu, de acolo drumul fiind inefabil înapoi în jos. Ne aflăm pe o astfel de pantă acum, cînd animalitatea omului străpunge toate straturile de civilizaţie cu care a fost acoperită şi iese la iveală din ce în ce mai pregnant. Iar animalele nu au principii, nu au moralitate, nu au alte legi decît cea a supravieţuirii. Aşadar, ce va urma va fi… deznodămîntul – în ochii noştri. În viziunea Naturii va fi doar ceva absolut normal, căci nimic nu se pierde, totul se transformă. Iar şi iar şi iar…

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s