Sexul oral şi tensiunea arterială a comunităţii online


Când bombele explodează din minut în minut te consideri pe front, în linia întâi. Cuvintele au devenit proiectile teleghidate într-un joc pe care operatorii nu-l mai înţeleg de mult, dar nu-şi bat capul, îşi văd de butoanele lor în ideea că undeva, cineva îşi asumă rolul de administrator al sistemului şi îl va depana de fiecare dată când va fi cazul. Chiar dacă toate aceste jocuri presupun text (plus imagini şi/sau audio-video) până la urmă avem de-a face cu mesaje directe, adică un gen oral, un fel de folclor puţin mai sofisticat sau denaturat de tehnologie. Mă nelinişteşte că nimeni sau aproape nimeni nu se mai deranjează să verifice, cu toate că sursa este la îndemână, pe acelaşi suport care ne leagă de presupusa noastră societate virtuală. Ne amăgim cu sofismul, dacă a apărut pe net, există. Câtă încredere în Marele Administrator! Dar dacă băiatul (sau fata, sau băiatul-fată sau fata-băiat) a murit între timp, e drogat(ă) sau a luat-o razna? Cât fatalism e necesar să te aşezi liniştit într-un tren care la un moment dat rămâne fără mecanic, pe care nu-l mai opreşte nimeni? Or fi himerele unui bătrân asistat. No problem. Dar ce te faci cu depresiile în masă? De unde vin? Şi unde se duc?

Reclame

4 gânduri despre „Sexul oral şi tensiunea arterială a comunităţii online

 1. În care surse (la îndemînă sau nu) mai poţi avea încredere? Nu crezi că s-a ajuns la un echilibru de (ne)încredere între ce spun „sursele” oficiale şi ce spune un drogat nebun şi poate deja mort?

  Dar eu mă mai gîndesc şi altfel: că de prea multe ori cei care spun adevărul mor suspect de devreme. Şi-atunci înclin să-i cred pe morţi mai degrabă decît pe vii. Ştiu, pare ciudat. Dar altfel de ce am mai cita din filosofii secolelor trecute, care – a naibii potriveală! – încă au dreptate şi în ziua de azi…?

  De unde vin depresiile? Tocmai din revelaţia „potrivelii” de mai sus, de obicei. De dus se duc doar în pămînt, odată cu posesorii lor, căci altă scăpare nu-i pe lumea asta.

  Apreciat de 2 persoane

 2. ”România consideră necesară consolidarea actualului mecanism de dezarmare şi neproliferare nucleară. Acordă o importanţă deosebită universalizării sistemului de tratate internaţionale în domeniu (Tratatul de Neproliferare Nucleară – NPT, Convenţia privind armele chimice – CWC, Convenţia privind armele biologice – BWC) şi continuă să susţină toate demersurile la nivel global pentru contracararea ameninţărilor şi provocărilor venind din partea statelor (sau a actorilor nestatali) care sfidează normele de drept internaţional şi standardele globale ale domeniului nuclear.”

  ”Depresiile în masă” nu sunt menționate în aceste tratate și convenții. E? E!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s