Capriciile celui mai puternic afrodiziac


„Se poate şi aşa” e cu dublu tăiş. Din perspectiva eternei competiții e un dezastru. Însă ne-am născut toți pentru competiție? Merită să te lupți să fii altcineva? Mă tot gândesc la un iepure obsedat să ajungă lup. Un gând între comic şi tragic.

CRONICA [R]

dorPărerile sunt împărţite, experienţa îmi spune că totuşi, puterea rămâne cel mai puternic afrodiziac. Ea fascinează, înspăimântă, seduce şi induce, de la agonie la extaz, tot ce-şi poate imagina softul nostru. În regnul animal e simplu, e masculul alfa, deţinătorul unor calităţi evidente. Acolo nu se poate trişa. În istoria lui homo sapiens avem şi exemplele lui Claudiu, Nero sau Caligula, dovadă cu puterea la oameni este deopotrivă legată de inteligenţă şi de perversiune. Pasiunea pentru Valeria Mesalina, pentru poezie sau perversiunea în stare aproape pură, i-au făcut pe cei 3 împăraţi personificări ale măreţiei şi ale abisului, la fel cum Imperiul a rămas sublim şi în acelaşi timp decadent, în anale.

Încă din studenţie am încercat să înţeleg politica prin Dorian Gray, cu toate că romanul lui Oscar Wilde este probabil una din scrierile cele mai apolitice cu putinţă. Politicianul, la fel ca şi eroul lui Wilde, trebuie să…

Vezi articolul original 294 de cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s