#uniţisalvăm, #neluămțaraînapoi, #sămoarăcapravecinului, #tango


Când scriam aceste rânduri nu gândeam suficient de global. Iată. Vecinul de peste ocean are o capră, chiar dacă o cheamă Donald pe care-l ştim rățoi. Avem aşadar un subiect la care evident ne pricepem. În orice caz mai bine decât ei. În mica dar ospitaliera noastră țară, problemele lor au fost rezolvate de mult. Ale noastre? Păi, aici avem un caz special… Nu întâmplător Iisus s-a născut undeva lângă Focșani. Iar Pandora n-a fost tot româncă de-a noastră, de undeva din Gorj? Citiți şi minunați-vă,

CRONICA [R]

unAvem parte de mult activism şi de înălțătoare momente de mare uniune naţională. Unirea e de două feluri, pentru sau contra, care de fapt nu există una fără alta, fiindcă oricine e pentru ceva e contra altceva. Reducţionism? Poate. dar mai bine reducţionist, decât să o iau de la capăt cu circumcomplicarita.

Dacă de pildă compatriotul X ar descoperi un leac ce vindecă oamenii de virusul Ebola, în secunda doi ar apărea milioane de admiratori, susţinători, promoteri şi alte chestii de brand, chiar dacă X n-ar mai fi de mulţi ani compatriot la propriu, el emigrând la timpul potrivit într-o ţară care are buget şi pentru cercetare, nu doar pentru biserici. (Iată ce prilej de polemici minunate de genul: „cât de româncă e Herta Müller?” şi „ce-o fi având satanistul-mason-evreu Diaconescu cu biserica noastră strămoşească?” – Asta e, nu poţi face omletă fără să spargi măcar un ou!)

Chestiunea rămâne…

Vezi articol original 181 de cuvinte mai mult

Un gând despre „#uniţisalvăm, #neluămțaraînapoi, #sămoarăcapravecinului, #tango

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s