De ce vorbesc englezii despre vreme și românii despre politică?


IT la noi. Ce înseamnă să te pricepi la toate. Şi să faci din asta un mod de viaţă. Îmi dau seama că dacă am face jumătate din ce spunem am fi o mare putere. Dar e bun rolul acesta de superpower? Poate că ni se potriveşte mai bine cel de poeți. Condiția umană nu e obligatoriu magnifică. Însă e bine să ți se potrivească. Scoateți-l pe Caragiale din noi şi nu vom mai avea nici un farmec.

CRONICA [R]

ddEnglezii au devenit proverbiali cu conversațiile lor despre vreme. Acesta este un clișeu. Realitatea este cu totul alta. Cine a trăit în Anglia știe că oamenii de acolo nu­-și petrec zilele doar bând ceai și pălăvrăgind despre cât de însorită sau de ploioasă poate fi o zi oarecare? De unde atunci prejudecata legată de preferințele britanicilor în arta conversației? De la un principiu simplu și practic: vremea este un subiect universal, care permite oricui să ia parte la conversație si nu exclude pe nimeni. Frumos și democratic, nu?

La noi, impresia generală e că toată lumea se pricepe la politică, de unde și generalizarea acestui subiect în conversațiile “elevate”, adică ale celor care pretind că nu pierd vremea cu simple bârfe. De unde priceperea în ale politicii, atât de răspândită printre conaționalii noștri?

Vă avertizez de la început că avem de­a face cu un produs autohton al minții, așa că…

Vezi articolul original 289 de cuvinte mai mult

Reclame

2 gânduri despre „De ce vorbesc englezii despre vreme și românii despre politică?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s