Tragere la sorţi


Cu doi ani în urmă puneam câteva întrebări. Unele au primit răspuns, au apărut altele, răspunsurile se înmulțesc din când în când, bucuria se lasă așteptată. Oare când a trecut pe lângă noi? Cum de am fost chiar atât de ocupați încât iarăși nu am observat-o? Poate am uitat cum arată, poate nu mai suntem atenți? În capetele noastre se întâmplă atâtea încât uneori seamănă cu cozile din intersecțiile tot mai aglomerate. Adesea suntem mândri, supăraţi, aproape niciodată bucuroși. Cred că ne-ar ajuta să recitim „Jurnalul Fericirii”.

CRONICA [R]

Canadian Tamil demonstrator Surendran Mahendran is on a downtown street to demonstrate against the political turmoil in Sri Lanka in Toronto,După atâtea trageri la ţintă (ţinta fiind adversarul, „celălalt”) am ajuns în cele din urmă să se termine faza de scormonit prin gunoaie şi să asistăm (dacă ne interesează) la extragerea din urnă a grupelor: 1. putere 2. opoziţie.

Liderul grupului 1. are misiunea de a numi un premier, în situaţia (a) sau de a rămâne premier, în situaţia (b). Liderul grupului 2. are misiunea de a rămâne lider al celor care vor pune beţe în roate grupului 1.

Oricare ar fi rezultatul, dificultăţile de abia acum încep. Dintre toate echipele guvernamentale (să le denumim după anticiparea premierilor: 1. echipa Tăriceanu 2. Echipa Dragnea 3. Echipa Predoiu 4. … 5. … încă nu-i ştim) nu poate ajunge la putere decât una singură, care poate fi o combinaţie dintre echipele existente cu unele „îmbunătăţiri” şi inevitabilele „surprize”. Asta înseamnă un grad estimativ de satisfacţie a clientelei politice de circa 30%. Restul…

Vezi articol original 390 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Un gând despre „Tragere la sorţi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s