Știți ce înseamnă „fake ideas”?


Ne-am obișnuit să ne plângem. O fi din cauza Mioriței? Poate vrem doar să atragem atenția, deci ne lăudăm sau ne plângem. Poate o facem doar fiindcă așa fac alții iar noi nu știu de ce vrem să fim solidari cu ei.

Avem motive să ne plângem? Probabil. Fiecare om are. Dar în general nu am dus-o niciodată atât de bine cum o ducem acum. Nu vă amintiți mulți dintre voi anii 80. Închipuiți-vă o țară în care era o problemă să cumperi o bucată de pâine sau un litru de lapte. Apoi uitați-vă la magazinele de acum. Știți ce însemna rația de benzină pe o lună? Mai puțin decât un plin. Dacă erai dispus să stai la coadă câteva ore, uneori o zi întreagă.

Francezii se încaieră pentru câțiva cenți în plus la benzină. Noi am răbdat în tăcere, resemnați. Iar acum? Ne-am trezit și noi nemulțumiți. Îmi dați voie să zâmbesc? Aud „cât de greu” o ducem. Serios?

Problema e alta. Sunt națiuni care chiar o duc mai rau decât acum 30-40 de ani și nu se plâng. Pe noi oare ne ajută această atitudine? La ce?

Reclame

3 gânduri despre „Știți ce înseamnă „fake ideas”?

  1. A te raporta la „se poate şi mai rău” e o tîmpenie crasă. Cu cine naiba ţii, de fapt?!? În loc să conlucrăm pentru o bunăstare cvasi-globală, noi ne omorîm unul pe celălat fiindcă aşa „dictează” capitalismul pe care l-am înghiţit fiindcă ne-a fost băgat pe gît cu forţa. Imbecilitatea maselor n-are limite, la fel cum n-are nici parşivitatea clasei „superioare” care dictează toate măgăriile de-a lungul şi de-a latul Pămîntului.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s