Am datorii mari la banca din parc…


La mulți ani Emilia Poenaru Moldovan
  • Am un pictor în surghiun pe un perete din camera ce dă spre Hoia – pădurea bântuită de rockeri și căutători de porți spre lumea de dincolo de calea ferată.Când trece un tren sau apar trupele fantomatice în concert pictorul își astupă cu o frunză singura ureche ce i se vede. Frunza e contorsionată semn că a trecut prin teribila atracție magnetică din codrul insomniei mele.
  • Am trei peștișori aurii știți voi din aceia care îndeplinesc dorințe cîte trei de fiecare. Îmi fac socoteala trei ori trei e nouă. Nouă dorințe oh my God le scriu pe foi cu pătrățele și construiesc cu ele nouă bărci.Îmi lansez flotila în apele oceanului știți voi acvariul de la fereastra mea.
  • Am datorii mari la banca din parc n-am mai îmbrățișat pe cineva de un secol pe lemnul ei înțelegător și discret. Drumul spre ea îl caut pe spiralele adeneului à l’ombre des jeunes filles en fleur.Cuibărit într-un nucleu cleios ca blugii de adolescent stă luminând pe bancă cu vagi irizări sângerii primul extaz.
  • Am în cartier o gheretă cât un sicriu în picioare pe care scrie ceasornicar.Şi el ceasornicarul chiar muncește acolo sau se preface doar. Cine mai are acum ceasuri mecanice cu rotițe ce deapănă universul în uruitul monoton al zimților argintii? Cu lupa lui ruginită pe margine ține timpul captiv ca pe un fluture încremenit în insectarul unui școlar.
  • Am nervii adunați ciorchine ca într-un recif de corali besmetici exact pe aria 45 a lui Brodmann.Vorbesc neîntrerupt în versuri pe care vreau să le înțelegeți să le purtați din gură în gură precum aezii greci din vechime cu sunete de liră însoțite.
Reclame

2 gânduri despre „Am datorii mari la banca din parc…

  1. A republicat asta pe fata noptii și a comentat:

    „Am datorii mari la banca din parc n-am mai îmbrățișat pe cineva de un secol pe lemnul ei înțelegător și discret. Drumul spre ea îl caut pe spiralele adeneului à l’ombre des jeunes filles en fleur.Cuibărit într-un nucleu cleios ca blugii de adolescent stă luminând pe bancă cu vagi irizări sângerii primul extaz.”

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s