Bond, Dr. Bond


În simplitatea anacronică a gândirii mele, un ofițer de informații (sau contrainformații) are nevoie în primul rând de niște aptitudini. Nu știu care sunt ele (eu am făcut armara la infanterie). Nu îmi imaginez că aptitudinile unui militar numit adesea și spion să coincidă cu cele ale unui șoarece de bibliotecă. Pentru că doctoratul după mintea mea asta însemnă. Mediu academic si coate tocite în bibliotecă.

Iată de ce nu înțeleg drama cu doctoratele acestea. Plagiate sau nu, ce te ajută când, după ce ți-ai bătut măr adversarul, să îi spui cu inflexiuni de bariton: „Salutări de la Bond, Doctor Bond”?

Înțeleg că omul prin natura sa e sensibil la onoruri. Dar de ce să vrei să le iei pe toate? Oare n-am renunțat nici după 30 de ani la modelul tovarășei doctor inginer academician?

2 gânduri despre „Bond, Dr. Bond

  1. ”Doctor” Bond va avea acces la funcții din învățământul superior, unde doctoratele sunt obligatorii, iar ca funcționar va putea accede la o funcție superioară. Nu știu dacă beneficiile materiale s-au păstrat peste tot, ele există încă. Deci?

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s