Legitimația, acreditarea și „Balada tovarăsilor”…


Pe vremea când visam la jurnalism (de ce visam, nu știu și nu contează) – ascultam cu înfrigurare fragmente din „Gardă inversă” de Paul Goma, citite la radio. Evident – la Radio Europa liberă. Gardă inversă era perceput atunci ca un roman „contra” – era împotriva a tot ce trebuia adulat oficial si putea fi înjurat oarecum fără probleme la o bere, cu prietenii, chiar dacă unul dintre ei era turnător.

Din aceeași categorie face parte și celebrul „Arhipelagul Gulag” a lui Soljenițîn.

Păstrând proporțiile aș zice că Ovidiu tocmai a primit o distincție mai valoroasă decât un premiu national pentru jurnalistică. Să ți se refuze acreditarea este un compliment cu care puțini ziariști se pot lăuda. Pentur că este fără îndoială cel mai autentic compliment pe care ți-l face „aparatul”.

Rămâne să ne lămurim cu 2 fapte:

  1. Ce va face Ovidiu în continuare? Are 2 posibilităti: să continue sau să se „dea pe brazdă”. Jurnalismul e o profesie publică, deci ambele nu pot fi ascunse.
  2. Ce va face ProTV? … care e totuși scoietate comercială, deci orientată spre profit? Și acest fapt va fi cât se poate de vizibil, prin natura mediului.

Pariuri?

Un gând despre „Legitimația, acreditarea și „Balada tovarăsilor”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s