Codul secret: Media & sex pe plaiuri mioritice


Părintele presei românești postmoderne se numește Roman. Petre Roman. El a fost cu ideea: aduceți fetele. Zis și făcut. A fost cea mai consistentă reformă a presei, de la legea presei dată de comuniști și până în prezent.

De ce fetele? Fiindcă politica românească e misogină. Adică peste tot dominau [și încă mai domină] bărbații: în partide, în parlament, la Cotroceni. Care bărbat rămâne insensibil când apare o fată în mini, cu privirea de căprioară, căutând protecție, iar el se simte dintr-o dată foarte mare și foarte puternic. O combinație infailibilă.

Pe urmă, căprioarele s-au trandformat în tigroaice, sau leoaice și povestea s-a schimbat odată cu căderea [în disgrație] a ambasadorului elvețian, doborât de farmecele d-rei. Jucan.

Au urmat canalele [mă rog, putea să le spună mai frumos: lagune, sau așa ceva] – în fine, canalele de știri, care au dat viață întregii mitologii feminine, începând cu Hera, zeița războiului.

Aștept următoarea reformă în media.

Ea se va produce când românii vor vota o femeie la Cotroceni.

8 gânduri despre „Codul secret: Media & sex pe plaiuri mioritice

  1. Da. E un subiect intesersant. Dar sunt si jurnalisti celebri, care in relatiile cu politicienii, au utilizat aceleasi arme: fetele. Intamplarea face ca una dintre acestea, sa se fi dovedit o arma cu doua taisuri si in cele din urma, sa ationeze pe cont propriu, chiar sa isi scrie „memoriile”. Inspirata idee zic, pentru ca acea carte va ramane marturie la ceea ce spuneai, reformarea mass media, dupa *89.

    Apreciază

  2. Eu propun Matriarhatul ca forma de guvernamant in Romania. Apreciez ca avem astfel sansa sa scapam de … tranzitie.

    Apreciază

Lasă un comentariu