Cum s-a născut noul roman al lui J.K. Rowling: postul vacant și adolescenții subversivi


O carte despre invidie este cel putin actuala, resentimentele si frustrarile sunt la ordinea zilei, generam mai multa energie negativa decat suntem in stare sa ducem, pe scurt, reactiile criticilor (in aceasta nota) demonstreaza ce era de demonstrat.

Editura Trei

J.K. Rowling tocmai a lansat romanul The Casual Vacancy (într-o traducere provizorie, i-aș zice: Post vacant). Cartea va fi tradusă la Editura Trei (abia a sosit, așa că nu mă întrebați când exact va apărea – vom reveni cât de repede cu o dată precisă), dar până s-o citiți în românește, vă invit să aflați cum și când s-a pogorât muza. (Mai jos, am tradus primele întrebări dintr-un interviu consistent pe care-l puteți asculta pe site-ul postului public de radio din SUA, NPR.)

  

NPR: De ce ați scris această carte alegând un asemenea subiect?

J.K.R.: O să vă răspund așa cum o fac majoritatea autorilor: pur și simplu pentru că am simțit nevoia s-o scriu. E o idee care mi-a venit în 2007. Eram într-un turneu în SUA, în care promovam ultimul volum din seria Harry Potter – Harry Potter și talismanele morții. Eram în avion…

Vezi articolul original 354 de cuvinte mai mult

Lasă un comentariu