Roșia Montană ne ia lumina. Energy Holding a cumpărat 430.000 MW pentru exploatarea cu cianuri din Apuseni


Prietenii știu de ce.
O națiune suficient de lacomă ca să-și defrișeze sălbatic pădurile, fără ajutor din afară, o națiune suficient de perversă pentru a-și sabota propria agricultură, pentru a-l acuza pe țăran că e leneș – o astfel de națiune nu va ezita și nu se va opri până când nu se va autodistruge.
Cinste excepțiilor, dar știm că o rândunică încă nu înseamnă primăvară.

2 gânduri despre „Roșia Montană ne ia lumina. Energy Holding a cumpărat 430.000 MW pentru exploatarea cu cianuri din Apuseni

  1. Cind traiam in tara in 1977 este adevarat ca eram foarte tinara dar, tot aveam un sens de ce este bine pentru societate. Poate eram naiva si romantica dar i-mi amintesc ca Securitatea stia de grupul nostru care ne adunam si discutam cum puteam sa trimitem „mesajul”. Dupe anumite concerte cu „balada mesaj” s-au cu piese de teatru care era scris si montat de noi tot cu „mesaj” ne duceam la cafenea sa discutam subversiv ce am resolvat si ce trebuie sa facem sa atragem atentia la alti tineri si la studenti. Asa a fost in timpul de comunism. Acum ca nu este asa de opresiv, cu toate ca sint comvinsa ca este totusi periculos, nimeni nu vrea sa deschida un webpage unde sa se discute (mai pe scurt) ce idei sint in circulatie de ce importanta si ce afecteaza. De un an de zile urmaresc ce este pe ziare, facebook si pe internet in general si este foarte putin in sens de logica si de discutii inteligente care posibil pot influenta societatea. Tot ce vad este plins de una si de alta dar nimeni nu misca un deget! Cea mai mare importanta este sa i-ti cunosti opozitia 100% Trebuie sa scrieti tot despre toti care sint involvati in proceduri care sint dubioase. Daca prin munca s-au stil de viata esti vazut in public mereu, nu mai poti sa te astepti sa ai o viata private. Tot despre tine se va stii si sint acum multe metode sa pui informatia sa o citeasca publicul. Cind acesti oameni de influenta se aduna sa discute, trebuie anuntat totul: unde, dece, cu cine se intilneste, ce se va discuta, exista opozitie la ce agenda au ei? etc., Facebook nu este un mediu care se poate folosi pentru ca ideile care vor fi impartite cu altii nu sint „socially fun” si cred ca veti fi nevoiti sa gasiti un alt mediu. Speranta mea este ca veti gasi oameni inteligenti, educati si cu un caracter bun si de tarie care nu vor fi intimidati de nimeni si de nimic. Ceva trebuie sa se schimbe in Rominia dar este multa munca sa ii educati pe oameni. In America motivul pentru care voturile sint asa de mic procentaj este ca in ultimi 20 de ani am observat ca politicienii au inventat o limba a lor! Ei vorbesc si au un anunt in public de peste 1000 de cuvinte dar, daca faci efortul, probabil numai o linie, un paragraf face sens, restul este gunoi! Nu spune nimic, nu promite nimic, nu poti sa ii ceri sa fie raspunzatori pentru ca au promis nimic! Stiu ca sint multi oameni educati in Rominia, intrebarea este citi dintre ei sint dedicati pentru tara si pentru popor.

    Apreciază

Lasă un comentariu