Domnişoarele de pe centură


Ca orice şofer cu câteva sute de mii de kilometri la bord ştiu ce e centura – indiferent de anotimp sau oră. Părerea mea a rămas constantă de-a lungul anilor: cerşetoria e mai atrăgătoare. Feţele acelea arse de soare, bătute de vânturi şi ploi seamănă mai mult cu imaginea noastră despre sclavii de pe plantaţie şi nu au nici cea mai vagă sugestie erotică, cu excepţia eventualelor preferinţe ale acelei subspecii de sadici, pe care îi excită mizeria combinată cu imbecilitatea.

Aici începe paradoxul. Zilnic te întâlneşti, pe de altă parte, cu zeci de feţe pe care le-ai plasa pe centură, în geografia vinovată a imaginaţiei tale. Le vezi pe stradă, la cafenea sau în magazine şi toate te surprind prin agresivitatea cu care sunt subliniate atributele sexuale ale purtătoarelor. Farduri stridente, decolteuri uneori ispititoare, adesea inutile, forme scoase în evidenţă, chiar dacă uneori nu ar fi cazul. Mesajul nonverbal şi universal e: Sex rules! Da, sexul pare atoatestăpânitor, dar, la fel ca şi pe centura reală, e vorba tot de o amăgire. Tendinţa devenită obsesivă de a avea un look cât mai sexi (exagerat de… aş zice eu uneori) nu este sinonimă cu apetitul sexual, aşa că, stimaţi gentlemani, dacă vă pregătiţi de o aventură pasională, ghidaţi după aspectul grafic, sunteţi pe drumul sigur spre o seară (noapte) ratată, în cel mai fericit caz şi dacă scăpaţi de o plângere la poliţie pentru hărţuire. Cantităţile industriale de produse cosmetice, sânii împinşi în faţă, în sus… şi hainele care mai mult descoperă decât acoperă sunt ca politica în campaniile electorale, cu diferenţa că aici urna e înlocuită cu starea civilă. Dacă nu mă credeţi, sunteţi oricum liberi să încercaţi… şi vă veţi convinge.

Uneori vitezele prea mari produc ameţeală. Noi am pornit “blană, într-a cincea” spre un occident multicultural şi tolerant, fără să ştim prea bine ce vom face cu obiceiurile noastre arhaice, moştenite de la mama de care uneori, tot cultural, ne despart secole şi nu decenii. Conflictele care se nasc de aici pot inspira o întreagă literatură, încă neetichetată, dar nu e prea târziu.

Cine încearcă?

 

13 gânduri despre „Domnişoarele de pe centură

  1. Bloguri umblătoare, „pictate” cu advertoriale, într-o goană disperată după Like-uri şi „premii” de orice fel – asta vezi pe stradă. Sau, dacă vrei, teaser/trailere pentru filme care de multe ori se dovedesc extrem de proaste.
    Pe centură măcar se prestează un serviciu plătit – WYSIWYG.

    Apreciază

  2. Sex rules/Sex sell
    Cred ca generatorii acestei „despuieri” colective sunt publicitarii si mass-media. In cazul de fata femeile reprezinta consumatorul iar noi barbatii suntem victime colaterale. Adica suntem victime si unii si altii.
    Altfel, nu stiu cum este in tara, dar in Bucuresti mai toate bulevardele au fost impanzite de billboard-uri cu o Jojo in chiloti care ne recomanda Sex, pardon, Tex >> http://www.agentiadepresamondena.com/wp-content/uploads/2014/07/jojo-costum-baie-carrefour.jpg

    Apreciază

  3. Bonjour Zorin! poate ca „sex rules!”, but it does NOT rock! 🙂 m-a amuzat termenu’ „centura” ce are dublu-sens si doua semnificatii… 🙂 în franceza „centura” e centura, curea, iar cea pe care se circula se numeste „(la) rocade”, cu exceptia Parisului: le périphérique… 🙂 à bon(s) entendeur(s), salut! 😉

    Apreciază

Lasă un comentariu