10 lucruri pe care nu le-ai ştiut despre Facebook


fb01Definiţia reţea de socializare se referă doar la o parte din ce este Facebook. Iată câteva funcţii evidente ale aplicaţiei, despre care nu se vorbeşte.

 1. FB este o cameră de supraveghere globală. Conectează-te şi voi şti că eşti online. Postează şi voi şti ce gândeşti. Asta poate face un utilizator oarecare. Nu îţi pot spune ce ştie să facă un expert. Dar e posibil să ne imaginăm.
 2. FB e un metachestionar permanent. Nu mă pricep la Data Mining şi totuşi deduc o sumedenie de lucruri de pe FB. Un expert poate mault mai mult decât atât.
 3. FB e o platformă de training. Gândeşte-te ce obiceiuri ai de când ai cont, Nu le-ai avut înainte, Cineva sau ceva te-a modelat.
 4. Ţi-ai făcut o listă cu categoriile de oameni pe care-i cunoşti şi care nu au cont pe FB şi nu par interesaţi de fenomen. Te-ai întrebat: de ce?
 5. Când ai comparat ultima oară viaţa reală cu cea virtuală? Concluzii?
 6. Cât de utilă e funcţia de blocare a celor care te deranjează? Te-ai gândit că de fapt nu-l blochezi, doar nu-l mai vezi?
 7. Care este, uneori, diferenţa dintre: o postare – o mărturisire – un autodenunţ?
 8. De ce a fost creată opţiunea top stories şi most recent stories?
 9. De ce se leagă toate reţelele între ele?
 10. Pentru utilizatori există reguli, încălcarea lor se pedepseşte cu interdicţia de a accesa unele funcţii sau chiar cu blocarea – suspendarea contului. Există vreo regulă pentru administratori?

20 de gânduri despre „10 lucruri pe care nu le-ai ştiut despre Facebook

 1. Lumea e o puşcărie, febeul e doar una dintre curţile ei interioare.

  Există un lucru extrem de important pe care nimeni nu-l ştie sau nu-l bagă în seamă: totul, dar ABSOLUT TOTUL trece prin america, iar atunci cînd cineva de acolo e tras de mînecă de către filtrele automatizate (sau de către un cetăţean bine intenţionat 🙄 ) cum că ai un comportament suspect, conform legilor LOR în vigoare vei fi extrădat indiferent unde te-ai afla fizic şi judecat pe pămîntul LOR, după legile LOR, care practic au abrogat absolut orice drept al cetăţeanului!

  Apreciat de 1 persoană

   1. Puterea, din cînd în cînd, dă exemple, dar nu e capabilă să primească un exemplu; dacă acela apare, puterea se manifestă aprig. Atunci cînd e nevoie de o schimbare (drastică), puterea găseşte (sau creează) un exemplu negativ pe care media îl va exacerba atît de mult încît societatea va fi păcălită să-şi cedeze din drepturi (dacă mai are) pentru a elimina „ameninţarea”, sau – dimpotrivă – găseşte (sau creează) un exemplu aparent pozitiv – recte febeul – care va urma aceeaşi cale şi va avea aceleaşi rezultate.

    Puterea începe şi se sfîrşeşte cu ajutorul megalomaniei, dublată inevitabil de paranoia.

    Apreciază

 2. ”FB” e doar o chestie care nu mi se potrivește, un produs pe care nu îl cumpăr. Nici măcar nu îmi stârnește curiozitatea. În schimb scriu, mai des sau mai rar, pe 3 bloguri. Despre bloguri ar fi vreo 10 lucruri pe care nu le-am știut?

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s