Cronica: „Succesul în viață”. Un virus și leacul său.


… e o capcană. Succesul e un virus. Odată ce te-ai procopsit cu el, trebuie să-l hrănești tot timpul și nu mai ai cum să scapi.

Ne face succesul mai fericiți?

Îndoielnic, din moment ce ne face mai ocupați (să-i dăm succesului ce este al succesului), mai stresați (o persoană de succes trebuie să-și demonstreze tot timpul și peste tot succesul), etc.

De unde a venit mitul succesului?

De la nevoia de „a-l băga pe om în viteză” (să muncească mai mult, să consume mai mult, să cumpere mai mult…).

Cu toate acestea, leacul e simplu: instalați-vă butonul „ignore” în softul personal.

11 gânduri despre „Cronica: „Succesul în viață”. Un virus și leacul său.

  1. Este corect ceea ce spui, daca ma gandesc la cliseele din ziua de astazi, cand imaginii ale persoanelor de success reprezentate cu zambete pe fata, parca decupate din Turnul de Veche, iti vand secretul succesului materializat in manuale motivationale. Din pacate sensul cuvantului succes a deveniti sinonim cu avere, toti spun ca vor sa aiba success insa defapt vor sa faca bani. Imi amintesc cu nostalgie cand primeam pe listingurile pe care insiram in cateva instructiuni in limbajul FORTRAN, eliberatorul COMPILE SUCCESSFULLY. De cele mai multe ori insa primeam „Abandon du travail” ceea ce inseamna ca ceva nu a mers bine. Cei care vad succesul ca pe ceva grandios, sa se gandeasca ca putem avea zilnic succes, in cele mai marunte activitati.

    Apreciază

Lasă un comentariu