Politically incorrect: Prejudecăți comuniste – interesul cetățeanului


Să înțeleg că toți cetățenii ar avea aceleași interese? Minunată egalitate, la care nu au visat nici comuniștii. Aceștia din urmă erau mai prudenți și vorbeau de populație. Dar se fereau să folosească cuvântul interes, era vorba de aprovizionarea, de siguranța populației…. (mamă, ce aprovizionați eram, ca să nu mai vorbesc de un permanent sentiment de securitate, care ne încerca pretutindeni).

Cum poate avea cetățeanul producător de cartofi același interes cu cetățeanul cumpărător de cartodi, când primul are interesul de a scoate un prodit cât mai mare iar cel de-al doilea interesul să cumpere cât mai ieftin?

Este suficient să comparăm cheltuirea banului public să zicem din România și Anglia (că tot veni vorba că se tem englezii de noi) și ne dăm seama că au toate motivele să fie înspăimântați, ba dacă ar ști cum cheltuim noi banul public probabil că nu ar mai fi înspăimântați ci ne-ar interzice pur și simplu imigrarea.

Asta în viziunea mercantil-occidentală.

Pe de altă parte sunt convins că deținem un record unional (unional de la UE, nu de la URSS) – un record greu de doborât la chermeze plătite din bani publici. În thnik tank-ul nostru mai avem resurse pentru niște sărbători care încă nu au fost oficializate și care vor fi și ele dotate cu bugetele aferente.

E adevărat că avem înaintași pe măsură. Strămoșii noștri imperiali știau că poporului roman are nevoie de pâine și de circ. Tradiția e intactă și azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s