Dimineaţa după nuntă. Ce nu vor gazdele să vezi?


rjOrice nuntă e ca un geam termopan – stratificată.

Cea mai vizibilă  se vrea glazura de pe tort. Totul e frişcă şi feerie şi la mijloc tronează cireaşa netulburată. Oameni eleganţi, bine dispuşi, fericiţi, din decenţă cei mai fericiţi sunt mirii şi socrii, cumnatele şi cumnaţii, naşii şi restul soborului.

Lumea a venit să se simtă bine, muzicanţii nu doresc decât să contribuie la buna dispoziţie generală, chelnerii ar vrea să anticipeze orice dorinţă a mesenilor înainte de a fi rostită, florile de pe mese se sinucid de plăcere şi până şi cerşetorii de la uşă au venit doar să ureze viaţă lungă şi mulţi copii fericiţilor însurăţei. Şi dacă nu au murit mai trăiesc în armonie şi pace până în ziua de azi…

Dacă ai trecut de nivelul ăsta, care e de propagandă, ajungi printre iniţiaţi. Ei ştiu deja amănuntele care cu greu pot fi rostite, eventual în şoaptă, cu mare grijă la cine te poate auzi. Aici lucrurile nu mai stau chiar aşa ca în reclamele comerciale, oamenii sunt mai umani, pantofii mai strâng pe lângă faptul că au fost al naibii de scumpi şi evident că nu-i plac purtătărului, dar moda…, rochiile mai sunt şi aiurea, sper să nu se vadă…, între fericiţi mai încape şi câte o enervare, câte o vorbă mai nelalocul ei, o înjurătură strivită între dinţi. Cu timpul, pe măsură ce oboseala şi alcoolul îşi fac datoria, acest nivel devine din ce în ce mai public, adică mai vizibil.

În fine ajungem la nivelul ştiut doar de intimi, păzit până şi de ochii iniţiaţilor, acolo unde uneori aflăm de ce nunta a fost programată tocmai pentru a ascunde… şi cât de greu au acceptat unii sau alţii dintre actorii principali rolul care le revine din scenariu… Uneri, când oboseala sau beţia sunt prea mari şi educaţia mult prea puţină, răbufneşte şi nivelul acesta la public… la fel ca în politică.

Până la urmă toată lumea trebuie să meargă acasă, că urmează viaţa cu rutina ei. Acum să nu vă închipuiţi că eu m-am găsit să vă explic ce se întâmplă la o nuntă. Normal că până aici aţi citit o diversiune, scrisă cu scopul de avă pune întrebarea: ieri aţi fost la „nuntă”?

Dacă aţi fost şi aţi făcut parte dintre iniţiaţi, sunt sigur că aveţi ce povesti. Poate într-o bună zi o veţi face, deocamdată aceste întâmplări se tratează cu discreţie şi diplomaţie.

Un singur fapt nu suportă nici un fel de îndoială: şi nunta aceasta tot pe banii noştri s-a făcut.

9 gânduri despre „Dimineaţa după nuntă. Ce nu vor gazdele să vezi?

  1. Nu ,nu, ,,nunta” nu e pe banii ,,initiatilor”, initiatii sa se umfle in pene cat vor ei ,unde vor ei,dar nunta e toata doar pe cefa aia groasa si pe nesimtirea prostilor ..!Au suparat ,,cateaua „prea tare.S-au invatat sa suga la toate tatele deodata si ieri s-au bulucit iar la supt.Copii prosti.Cateaua isi mutase cateii sub vaca ,iar ei ,in graba lor idioata , au calcat cateii in picioare.Asta nu se face,nu te joci cu instinctele,se trezeste cateaua !S-au pus cu egregorul si i-a trimis la colt…pana cand ata prostie si bataie de joc ,n-ai mama ,n-ai tata ,scuipi,spurci si batjocoresti in toate partile ?!
    Multumiri Diasporei si Buna Dimineata Romani !
    La aia de la colt nu le dau ca e prosti rau !

    Apreciat de 2 persoane

  2. Păi dacă-i nuntă, s-o facem lată! :). o scriu la tine, că m-ai inspirat cu ideea de nuntă, am scris-o-n pauze de cafele și de prânz. Mai cântăresc dacă o public și la mine, că e doar un comment:

    VICTORIȚA

    Baladă populistă într-un act sinucigaș,

    de Anonimus Pontanimeni

    (acțiunea începe din momentul în care păstorul de suflete pierdute în diaspore fără de sfârșit, Victor Ponta, își dă seama că . . . pardon, își dă doar duhul. )

    Oiță bârsană,
    De ești Daciană
    Și de-o fi să mor
    Ucis de popor,
    Să spui lui Johann
    Și lui Corlățean
    (Și, chiar de-i în van,
    Și lui Tăricean)
    Ca să mă îngroape
    Sondaje-n hârtoape,
    Să fiu însoțit,
    Să fiu surghiunit. . .
    De turma de (v)oi
    Răpus în război,
    Ca-n mintea de-apoi,
    Să fiu tot cu voi!
    Iar tu, cu umor,
    Să le spui și lor
    Să le spui curat
    Că m-am încurcat
    Cu o baroneasă,
    De viță culeasă,
    Fiică de baron
    Crescut de Ion*.
    Soarele și luna
    Plagiau cununa;
    Brazii venetici
    I-am avut complici.
    Preoți, munții mari,
    Șulfe și șperțari,
    Cu Johannis zece…
    Brrrr. . . deja sunt rece!. . .

    • Ion Iliescu, baciul.

    Apreciat de 3 persoane

  3. A fost o nuntă cu dar, şi darul cel mai important a fost adus din diaspora. Nuntaşii autohtoni, care înfulecă cu lăcomie din tortul miresii, află că acest tort este în mare parte adus din banii celor din diaspora, care aduc darul, dar nu sunt invitaţi la nuntă. Mai mult deat atât, rudele nuntaşilor neinvitati, s-au revoltat şi au făcut scandal…schimbând mirele. Mireasa l-a acceptat cu bucurie pe noul mire şi acum vrea să scape de naşii care au organizat nunta…în frunte cu maestrul de ceremonii plin de Poante … Pontosul zice acum că mireasa n-ar fi fost fată mare…
    Participăm cu interes la bătaia de după această nuntă, care cu siguranţă se va lasa cu victime. Smurdul este deja pe drum…

    Apreciază

  4. De fapt, mireasa a fugit cu wedding planneru’ şi cu banii. Încă nu ne-am dat seama de asta. Cine-a cîştigat, de fapt a pierdut; cine-a pierdut, de fapt a cîştigat. Cacealmaua a ţinut. Ha ha ha!!! XD

    Apreciază

  5. A republicat asta pe CRONICA [R] și a comentat:

    Euforia care ne cuprinde din când în când e greu de explicat iar cauzele ei fac parte din mecanismul intim al componentei noastre sociale. Ne alegem cu amintiri de la sesiunile de euforie orchesteată, excelent prilej de descoperire în formă continuată a minții de după, care ține de specificul nostru, poate şi farmecul nostru ține de acest specific, fiindcă sunt destui care ne găsesc simpatici. E bine să nu exagerăm, nici măcar cu simpatia. Dar ce să facem când natura şi gura năvalnică o iau pe dinainte? Uşor de observat că mai nou suferă şi alte case mari de acest nărav.

    Apreciază

Lasă un comentariu