Detronarea lui homo sapiens


kk

De când a început să lucreze la soclul propriei sale statui, homo sapiens a devenit vulnerabil. Fructul oprit al cunoașterii îl face pe om egalul creatorului său, îl face să nu mai accepte nici o ierarhie, să nu-și mai dorească nici o autoritate la care să apeleze în caz de nevoie. Implacabila lege a cererii si ofertei i-a pus pe furnizorii de autoritate în dificultate fiindca persoane de la care nu te-ai fi așteptat au început, unii mai pe ascuns, alții pe față să manifeste de-a dreptul lipsă de respect față de autoritate. Ironii și chiar insulte circulă în voie, demnitari de rang înalt si foarte înalt sunt huiduiți în piața publică fără pic de rușine. Încotro ne îndreptăm? Ce se va întâmpla cu noi?

Deschidem cartea care ne îndrumă și citim: “situații excepționale reclamă măsuri excepționale”.

Trăim o situație excepțională?

Fără doar și poate. De 71 de ani n-am mai apucat nici un război, oamenii au devenit obraznici, cineva trebuie să-i învețe minte.

Un război după atâția ani de pace? Costă mult și nimeni nu bagă cu plăcere mâna atât de adânc in buzunar.

E nevoie de ceva mai ieftin, dacă tot trăim în imperiul pieței suntem obligați să respectăm raportul preț calitate.

Deci un război este prea scump, dar o criză? Criza economică a fost un eșec, a acționat ca un bumerang, i-a lovit în recul și pe inițiatori și a dat prea multă apă la moară elementelor trubulente.

Ne trebuie altceva, din domeniul sensibil, legat de sentimentele omului, de trăirile lui, ceva mai accesibil manipulării – o criză umanitară. Refugiații se potrivesc perfect cu scopurile proiectului.

Doar că ei sunt la mare distanță, undeva prin Turcia sau prin Egipt. De fapt odată plecați din zonele de conflict (nu degeaba strategii militari le spun teatre), odata ajunși nevătămați în țările învecinate, ei nu mai au nici un motiv să fugă.

No problem. Le oferim noi motive.

Germania este gata să vă primească, acolo vă așteaptă alt trai. Da, dar cum sa ajungi în Germania? Rezolvăm noi, avem călăuze, rețele,… Mai e nevoie doar de puțină dezinformare. Germania e gata să primească “refugiații” dar nu spune cum trebuie să ajungă aceștia la destinație. Pe parcurs se produc defecțiuni. Unii îi urcă în tren, alții blochează traficul feroviar. Peste tot agitație, mizerie.

Poporul conectat nu rezistă. Pe Facebook se fac și se desfac prietenii, se blochează și se raportează între ei amicii de ieri fiindcă au păreri diferite în “problema refugiaților”. Care problemă încă nu a inceput, deocamdată suntem doar la promo.

Problemele vor apărea peste câțiva ani, poate chiar mai repede și vom avea nevoie de cineva cu autoritatea necesară să le rezolve, sau, mai pe scurt, vom avea nevoie de ceva mai multă autoritate. Adică ne vom întoarce de unde am plecat.

V-ați închipuit că nu mai aveți nevoie de autoritate?

Vă demonstrăm noi că aveți, că veți umbla după noi, rugându-ne să fim ceva mai autoritari, iar noi, autoritatea de care ați vrut să vă lipsiți vom fi înțelegători, vom accepta că a greși e omenește și vă vom ajuta din nou, că așa suntem noi, buni din fire și înțelegători. Amin! Sau… Inshallah!

3 gânduri despre „Detronarea lui homo sapiens

  1. Vom avea nevoie de autoritatea altuia, de autoritate în general, atâta timp cât suntem PRIMATE, cât încâ ne manifestăm gregar. Să fi INDIVID, indivizibil, dintr-o bucată, matur , CENTRAT, înseamnă să fi liderul, autoritatea propriei tale fiinţe. Numai un astfel de OM se poate asocia conştient cu ceilalţi indivizi în vederea unui scop comun, acela al participării conştiente la miracolul…EXISTENŢEI.
    Ştiu, ceea ce spun pare scos din contextul actual al omenirii, al primatelor de astăzi, dar nu este aşa. Avem capacitatea, avem toate abilităţile necesare de a ne depăşi condiţia de primată în care mulţi încă se mai află. Nu trebuie să ne lăsăm iluzionaţi de progresele tehnico-ştiinţifice, de tehnologia din AFARA noastră. Aceasta se întoarce împotriva …ucenicului vrăjitor. Din nefericire această externalizare a progresului, ne-a făcut să credem că ne-am civilizat, că suntem umani, că homo sapiens este pe picioarele lui. EROARE !!! Progresul ÎN om este inexistent, mai mult chiar, animalele sunt conduse de legi naturale ce le ţin sub control, pe când raţiunea a dat omulu libertatea de a-şi face legi proprii, iar această libertate aflată în afara progresului DIN om, s-a întors împotriva ucenicului vrăjitor. Este firesc ca libertatea să nu fie asumată, să nu fie conştientizată de fiinte care nu-şi cunosc interioritatea, care nu sunt centraţi, care confundă CONŞTIINŢA cu ego-ul.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s