Tu ce rucsac porți în spate?


Screenshot - 09192015 - 09:22:45 AM

Mi-am pus această întrebare în momente de oboseală, lehamite, disperare sau atunci când doream cu orice preț să fac altceva. Internetul îmi spune că nu sunt singurul preocupat de ereditate, care întrebă „de unde vin?”ca să afle răspunsul la „unde mă duc?”

Povestea se complică de câteva miliarde de ori, deoarece fiecare locuitor al acestei planete are posibilitatea si probabil își pune cândva această întrebare. Rezultatul: evident, câteva miliarde de răspunsuri și prin deducție, cam tot atâtea potențiale surse de conflict. Este tragedia lui homo sapiens, eroarea de sistem care înghite o parte importantă din resurse și produce nenumărate victime. Privită în acest fel, încercarea de unificare a omenirii nu mai trebuie să fie neapărat o conspirație.

Cuvintele trădează, ele comunică mai mult decât intenționează cel care le rostește. „Vor să conducă omenirea” este o capcană, e o expresie ilogică, normal că omenirea trebuie să se conducă sau să fie condusă într-un fel sau altul. Aspirația la un astfel de proiect nu poate fi incriminată înainte de examinarea proiectului. Este momentul în care apare șarpele biblic cu intenția de a stoarce mărul suspiciunii în păharul pe care după aceea ni-l oferă.

Societatea nu poate functiona fără un pact intre membrii ei. Din modelul mintal care se răspândește în mediile de azi pare să lipsească posibilitatea includerii guvernantilor în acest pact. Impresia de revoluție permanentă este tot mai evidentă și manifestările tot mai agresive. Să fi avut dreptate Mao? Da, Mao, liderul legendar al comuniștilor chinezi, fiindcă lui îi aparține conceptul.

Ca de obicei, vă rog să vă gândiți 2 minute la aceste chestiuni. Numai dacă vreti, evident.

2 gânduri despre „Tu ce rucsac porți în spate?

  1. Nu recunosc decât o singură revoluţie, mai bine spus REBELIUNE interioară. Reformele, revoluţile astea de paradă, mascaeadele astea în care se schimbă circumstanţele, conducătorii între ei, in care singura diferenţă notabilă este aceea că unii sunt mai răi ca alţii…nu sunt decăt parf în ochi, furtuni de nisip care schimbă aspectul, suprafaţa deşertului. Revoluţia spirituală schimbă DIRECŢIA în care mergem acum, direcţie coplet greşită. Asta este REALITATEA, iar orice altă construcţie, fie ea filosofică, socială, politică, economică sau religiosă, nu este decăt învărtieală în jurul cozii. Toate construcţile imaginate de om până astăzi au falimentat, nu au pus in centru OMUL, au fost construite în jurul unei iluzii numite EGO. Aceată structură falsă generează confuzii, violenţe, lupte inutile pentru putere, pentru avere, notorietate, titluri onorifice, pentru zadărnicii. Ego-ul nu este un dat genetic, ne este inoculat din inconştienţă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s